A bikini szezonban kissé kritikusabban tekintünk testünkre. Néhány kivételt leszámítva, mindannyian szeretnénk pár kilót leadni főleg ez idő tájt. Ebből kifolyólag most összegyűjtöttünk olyan ételeket, amelyektől egyrészt nem fog gyarapodni a súlyod, de még a zsírégetési folyamatokhoz is hozzájárulnak!

Zsírégető ételek

Ilyenek például a cirusfélék – citrom, lime, narancs, grapefruit -, melyek értékes vitamin tartalmuk mellett, hatékony méregtelenítők is egyben, serkentik az emésztést, és a salakanyagok kiürítését. Szabályozzák a vércukor szintet, így fogyasztásukkal csökkentheted az éhségérzetet, annak ellenére, hogy kalória tartalmuk alacsony. Hízni nem fogsz tőlük egyáltalán, a fogyáshoz azonban nagyban hozzájárulnak!

A zöld tea szintén kiváló eszköz lehet a fogyókúrád során. Méregtelenítő hatása mellett, a kalória égetést is beindítja. Antioxidáns tartalmának köszönhetően sokkal élénkebb, energikusabb leszel tőle, így a fogyókúrádat esetlegesen kiegészítő testmozgásba is újult erővel kezdhetsz.

A mandula kalória tartalma ugyan magasabb, azonban nagyban támogatja a zsírégetési folyamatokat. A- és E-vitamin tartalmával hozzájárul bőröd egészségéhez is, de emellett kalciumot, vasat, magnéziumot és mangánt is nagyobb mennyiségben juttathatsz vele szervezetedbe. Ha valamit nassolnál nap közben, jusson erre a választásod, hiszen értékes tápanyag tartalmából adódóan kellemesen eltelít.

A zöldségek területén a leghatékonyabb zsírégetők között a spenótot, a brokkolit és a kígyóuborkát tartjuk számon. Ezek kiváló méregtelenítők, és segítik a zsírlebontást. A friss, zsenge spenót leveleket fogyaszthatod nyersen is saláta formájában. Nem feltétlenül kell megfőznöd és lepépesítened, hiszen úgy sokat veszít vitamin tartalmából. A brokkolit is minden esetben kíméletesen készítsd el, például párolással, hogy minél jobban megőrizd C-vitamin tartalmát. Utóbbi ugyanis szintén segíti a zsírégetést.

A hatékony fogyáshoz persze elengedhetetlen a testmozgás is, de már azzal is sokat tehetsz a plusz kilók eltávolításában, ha étrendedbe bevezeted a fentebb említett ételeket.