A rooibos tea egy igazán jó párosítást foglal magába, hiszen finom és egészséges. Kevesebb csersavat tartalmaz, mint a fekete tea, koffeint pedig egyáltalán nem, ezért gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.

A reflux betegséggel küszködők többsége nem élvezheti a teázásból adódó kellemes pillanatok, azonban a vörös tea még nekik sem okoz kellemetlen panaszokat. Sőt, valójában jótékonyan befolyásolja az emésztést, illetve a hasnyálmirigy épségére is pozitív hatást fejt ki.

Ha túlzott részletességgel nem is, de valamelyest mindannyian tudunk róla, hogy szervezetünkben úgynevezett antioxidánsok és szabad gyökök képződnek. A szabadgyökök túlzott termelődése során viszont öregedési folyamatok indulnak el, valamint sérül a DNS. Mindezekből adódóan daganatos megbetegedések alakulhatnak ki. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek elfogyasztásával antioxidánsokat vihetünk szervezetünkbe. Ezek semlegesítik a szabad gyököket, mellyel nagy terhet tudunk levenni a szervezetről. Többek között ilyen a rooibos is, ugyanis ez a vörös földirekettye hajtásaiból előállított tea antioxidánsokban gazdag növény.

Emellett sokféle ásványi anyagot is tartalmaz. Egy bögrében hozzávetőlegesen 7 mg kálium, 6 mg nátrium, 1 mg kalcium, továbbá kisebb mennyiségű magnézium, vas, cink és mangán lelhető fel. Gyorsítja az anyagcserét, így fogyókúrák kiegészítésére is ideális. Édeskés íze miatt hozzáadott cukor nélkül is mennyei, így egy-egy diéta kapcsán sem kell lemondanunk az édes élvezetekről.

Böngéssz kedvedre rooibos tea kínálatunkban: