Gyakran fordul elő, hogy mindent úgy csinálunk, ahogy a receptben elő van írva, a végeredmény azonban nem lesz túl esztétikus. Egy sütemény szempontjából pedig éppen olyan fontos az íz, mint a külső.

A szilikonból készült sütőformák rugalmasságuk miatt lehetővé teszik, hogy az elkészült süteményeket könnyedén ki tudjuk szedni a formából. Így tökéletes alakúak lesznek, vagy éppen hibátlanul felveszik a forma mintázatát (bordázott oldalát például). Tisztításuk is viszonylag könnyen kivitelezhető, hiszen nem tapad bele a sütemény, azonban az előbb pozitívumként megítélt rugalmasságukból adódóan nehéz a sarkokat, hullámosabb felületeket maradéktalanul kimosni. Mindenesetre egyenletesen melegszik át, így a tészta is egyformán fog átsülni benne.

A kerámia bevonatos sütőformák már merevebbek, így egy picit nehezebb épen kiemelni belőlük a süteményt. Ugyanakkor nem ragad le bennük a tészta, szóval egy fából, műanyagból vagy szilikonból készült puhább eszközzel a bevonat megsértése nélkül, könnyedén el tudjuk választani a süteményt a forma falától, aljától. A tészta ez esetben is szépen fel tudja venni a sütőforma vonalait. Könnyű elmosogatni, csak nem szabad súroló hatású szereket és eszközöket használni, nehogy megsérüljön a bevonat.

Böngéssz kedvedre a kínálatunkban fellelhető sütőformák között: