…avagy a Meliconi cég története

Loris Meliconi 1967-ben alapította a céget, amely háztartási eszközök gyártásával tört be a piacra. Első sikeres termékeik között szerepelt például az acél kenyértároló gördülő tetővel. Rá egy évtizedre kezdték el gyártani kiváló minőségű és egyben praktikus pedálos szemeteseiket.

1978-ban kerültek az első Meliconi salátacentrifugák az olasz piacra. Pár évre rá jelentek meg az egyedülálló megjelenéssel bíró kávéadagolók, amelyek – mint sok más termékük – a hétköznapoki apró gondokra nyújtanak megoldást. 1987-ben álltak elő tv távirányítókapcsolóikkal. Ezeket olyan nagy siker övezte, hogy csupán pár év kellett ahhoz, hogy az audió, videó és TV kiegészítők szektorában vezető szerephez jussanak. A ’90-es évek legsikeresebb újdonsága a „Kippy” fantázianévre hallgató szilikon edényfogó lett. Még ebben az évtizedben jelent meg a Super Gratta is, azaz az elektronikus reszelő/daráló, mely adagolja is a feldolgozott élelmiszert.

2004-től kezdve a Meliconi a ruhaszárítók piacán is kiemelkedő szerephez jut, ez idő tájt fejlesztették ki a helytakarékos, álló kialakítású, több szintes szárítót is. Számos funkcióbeli előnyükön túl megjelenésükben is tökéletesen beleillenek egy modern, igényes otthon környezetébe.

A Meliconi cég sikerességét a kreatív termékötletek garantálják, és persze a kitartás. Történetükből kiderül ugyanis, hogy attól függetlenül, hogy bizonyos területeken sikerült kiemelt pozíciót elérniük, mégis évről évre új termékcsoportokkal, a régiek fejlesztésével álltak elő. Háztartási kiegészítőik egytől-egyig a mindennapok komfortosabbá tételére fókuszálnak, mely természetesen esztétikus, modern megjelenéssel válik teljessé.