Ha kicsit többet mozgunk a konyhában már megtapasztalhattuk, hogy az alapanyagokon kívül, nagyon sokat számít az is, hogy milyen edényekben készítjük el ételeinket.

Szerencsére már rendkívül széles választékban kaphatók kerámia bevonatos edények, hiszen beszerezhetünk lábasokat, fazekakat, serpenyőket, palacsintasütőket, illetve sütőformákat is. A bennük történő sütés-főzés több szempontból is könnyebbségeket okoz. Egy jó minőségű kerámia bevonatos edényben ugyanis nem tapad le vagy ég bele az éppen készülő étel. Ebből kifolyólag a kész fogás is gazdagabb ízvilággal bír majd, nem lesznek esetleges kellemetlen utóízek.

Használatához kevés zsiradék is elegendő, így sokkal egészségesebb ételeket süthetünk-főzhetünk bennük. Természetes anyagokból készül, nem úgy mint a teflon bevonatok, melyek gyártása során gyakran használnak perfluoroktánsavat, ezért környezetbarát is egyben.

Tisztításuk súroló hatású szerek és eszközök igénybevétele nélkül is hamar megoldható. Még abban az esetben is, ha esetleg magában az edényben tároljuk az élelmiszert a hűtőszekrénybe téve pár napra. A legtöbb tárolóba ilyenkor kissé beleszárad, illetve megszínezi az élelmiszer az edényt, de a kerámia bevonatos termékeknél ilyen problémák sincsenek.

Arra azonban ügyelni kell, hogy ne sértsük meg a felületét. Rozsdamentes acél eszközökkel például nem célszerű segíteni a sütés-főzést használatukkor, helyettük fából, műanyagból vagy szilikonból készült kellékekkel keverjük az alapanyagokat.

Kattints ide kerámia bevonatos edényeink megtekintéséhez!